Snel zoeken

Subscribe to our newsletter

About Projekt Duga

Projekt Duga means Project Rainbow. In the rainbow we see the desire of God to enter into a covenant with people. Our project is located in the "Kordun" (former Krajina) a deserted area in the inlands of Croatia, near the border with Bosnia. The region is characterized by the presence of minorities: Serbian returnees, Croatian Muslims and Bosnian Croats who fled after the war from Bosnia. It is a forgotten region. In all a great challenge to the power of the Gospel, the only message that can lead to genuine reconciliation. The project has been running since May 1999 and focuses mainly on elderly and children and youth.

At the moment we give particular attention to the children's weekend club (Lion Gang), the annual summer and winter camps, while we are looking for groups that want to visit us. The project has its own campsite and can accommodate 30 people. The campground is maintained by the local youth and children of Lion Gang and the groups that come to visit us. For 2016 we still have room for four groups. The purpose of the camping site is to make it a "Do-It-Yourself-Camp" and to offer a base for reaching out to the people in Croatia and Bosnia.

Login Form

De leeuw is de koning van de dieren. Zegt men. Waarom eigenlijk? Waarschijnlijk omdat de leeuw sterk is en groot. In het verhaal over Saul en David, de eerste koningen van Israel, gaat het er ook al over de mensen een koning willen die groot is en sterk. Een koning is groot en hij moet oorlogen winnen. Toen David gekozen werd als koning, had hij 7 grotere broers en niemand had verwacht dat juist hij gekozen zou worden. 

Toneel: de verkiezing van David

Wie zou jij als koning willen? Hoe zou die er uit moeten zien? Wat zou hij moeten doen? Zou hij ook iets voor jou moeten doen? Wat dan? Ga samen in je groepje een presentatie bedenken van de beste koning die je maar kunt bedenken. Dat mag een toneelstukje zijn maar mag ook een poster zijn of een verhaal. 

Toen Jezus op aarde was, verwachtte men dat hij koning van Israel zou worden. Waarom eigenlijk? Israel werd onderdrukt door de Romeinen en men dacht dat Jezus ze van de Romeinen zou bevrijden. Jezus had macht en deed dingen die niemand anders kon. En dus onthaalden ze hem in Jeruzalem. Maar nee, Jezus werd daar toen geen koning. Nee, ze maakten hem daar dood en hij wist dat dit zou gebeuren. Hij heeft daar toen geen grote kracht getoond en werd bespot toen hij doodging. Niet echt een koning waardig.....

Dus, iedereen was teleurgesteld en in de war. Toch hadden de mensen gelijk. Jezus was gekomen om Koning te worden maar Hij werd een andere koning dan ze verwacht hadden. In hoeverre lijkt Jezus eigenlijk op de koning die jullie aan het begin van dit programnma gepresenteerd hebben? 

Een leeuw is de koning want hij is sterk. Maar Jezus is ook Koning en ook Hij is sterk. Maar niet alleen wat betreft spieren en tanden. Waarin wel eigenlijk? Schrijf in je groepje zoveel mogelijk dingen op waarin Jezus sterker is dan wie dan ook op aarde (10 minuten).

Wist je dat Jezus "de Leeuw van Juda" genoemd wordt? En dat deze Leeuw de heerser wordt van het universum (openbaring, de boekrol). Dus, ja, net zoals de leeuw de koning van de jungle wordt genoemd, is Jezus Koning van HET Koningrijk. Is Hij ook jou Koning? (Whiteboard: de stoel, daar zit IK op en daarboven: God, waar ik in geloof. Maar dat is een onjuist plaatje. Die IK  moet van de stoel en daar moet de Koning op zitten en die IK voor de stoel. Dus: je kunt wel geloven in de Koning, maar dat betekent niet dat Hij ook echt jou Koning is. Daar moet je voor kiezen en je hebt een vrije wil om te kiezen.)