Snel zoeken

Inschrijven nieuwsbrief

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Über Projekt Duga

Projekt Duga bedeutet Projekt Regenbogen. In den Regenbogen sehen wir den Wunsch von Gott in einen Bund mit den Menschen zu geben. Unser Projekt befindet sich in der "Kordun" (ehemalige Krajina) einer verlassenen Gegend im Inneren Kroatien, in der Nähe der Grenze zu Bosnien gelegen. Serbischen Rückkehrer, Kroatisch Muslime und Bosnischen Kroaten, die nach dem Krieg aus Bosnien geflohen: Die Region wird durch die Anwesenheit von Minderheiten aus. Es ist eine vergessene Region. In allem eine große Herausforderung an die Kraft des Evangeliums, dass die einzige Nachricht kann zu einer echten Versöhnung führen. Das Projekt wurde seit Mai 1999 läuft und konzentriert sich vor allem auf einzelne ältere Menschen und Kinder und Jugendliche.

Wo geben wir jetzt besonders auf das Wochenende Kinderclub (Lion Gang), den jährlichen Sommer- und Winterlager, während wir für Gruppen suchen, die uns besuchen möchten. Das Projekt hat einen eigenen Campingplatz und 30 Personen aufnehmen können. Der Campingplatz wird von der lokalen Jugend und Kinder von Lion Gang und den Gruppen beibehalten, die uns zu Besuch kommen. Für 2016 haben wir noch Platz für drei Gruppen.

Login Form

Nieuws januari 2013

Written by  Sonntag, 03 Februar 2013 01:00
Featured

 

Beste mensen,

Als eerste willen we iedereen een gezond, creatief en inspirerend 2013 toewensen. Wij zijn allemaal redelijk gezond en de afgelopen winter periode heeft ons weer geinspireerd. Een kort verslag:

Kerstpakketten

De actie "kerstpakketten voor de Kordun" was weer een succes. Vanuit Nederland hebben we voor 33 pakketten donaties ontvangen. Daarnaast hebben we voor 12 kinderen uit Maljevac een kerstpakket gemaakt. Die verdeling op school was een succes. Ik (Meindert) had opnieuw de gelegenheid om een kort verhaal te vertellen gerelateerd aan de geboorte van Jezus wat in een moslimdorp als Maljevac zeker niet zonder betekenis is. Gelukkige kinderen, gelukkige ouders en gelukkige docente en directrice. Hartelijk dank iedereen die hieraan heeft meegedaan.


De 12 kinderen van de school in Maljevac

De 33 pakketten voor de alleenstaande ouderen en voor de gezinnen zijn samengesteld door de jongeren van het Projekt. Zij de pakketten niet alleen mooi ingepakt maar hebben ze ook voorzien van een mooie, handgemaakte, nieuwjaarsgroet.

Winterkamp
Het complete verslag van het afgelopen winterkamp kan worden gelezen op www.projektduga.nl (http://projektduga.nl/index.php/nl/jongeren-6/features/2012-winterkamp-programma-soldaten-van-gerechtigheid/verslag-winterkamp ). Het verslag is nog niet klaar maar updates worden bekend gemaakt op www.facebook.com/projektduga. Conclusie: heel erg moeilijk om de groep jongeren bij elkaar te krijgen maar uiteindelijk een zeer geslaagd winterkamp over "soldaten" en "wapenuitrusting" met veel gezelligheid en plezier.

Vervolg, 2013
Na het winterkamp is het gelukt om de jongeren nogmaals een weekend bij elkaar te krijgen. Daarbij waren ook de afwezige meiden aanwezig. We hebben geprobeerd om afspraken met hen te maken voor 2013 en ideeen te noteren. Voor 2013 bestaat het plan om opnieuw met een groep Kroatische jongeren naar Nederland te komen (in juni), om de jeugdweekenden voort te zetten, te werken aan zomerkampen en om groepen te ontvangen. Daarnaast ben ik (Meindert) bezig om Dragan Borota en Edis Kendic te instrueren betreffende webontwikkeling en webdesign, hebben we een kantoor ingericht in Kroatie daarvoor en hoop ik dat zij op langere termijn hier inkomsten aan overhouden. Het kantoor kan worden bekeken op ons facebook profiel www.facebook.com/projektduga (directe link naar video: http://www.facebook.com/v/10151300300909284 )

Wij zijn als gezin weer bezig met ons vertrek naar Nederland vanwege de scholing van de jongens, om aan sponsorwerving te doen in Nederland, om mensen te bezoeken die in 2013 naar Kroatie willen komen om mee te helpen en voor de presentatie van het project in Nederland.
Hartelijke groeten!
Meindert, Samira, Manuel, Samuel, Emmanoella

add
Rate this item
(0 votes)
Read 19620 times Last modified on Dienstag, 22 Dezember 2015 23:52
Published in Frontpage Content
Login to post comments